2010. április 7., szerda

A szeretet, mint kiút

Kapcsolódva előző bejegyzésemhez, még egy fontos dolog jutott eszembe. Ha lehangolt vagy, nem úgy történnek a dolgok ahogy szeretnéd, valószínű hogy tele van a fejed negatív érzelmekkel, gondolatokkal. A szeretet érzelme kitűnő arra, hogy pozitív érzelmeket ébressz fel magadban. Nincs olyan ember a világon, aki ne szeretne valakit vagy valamit. Ha mást nem, egy kiskutyát, egy cserép virágot, vagy éppen Istent. Extrém esetben lehet ez valami tárgy is, bár akkor már eléggé félrecsúszott az értékrend, és a hibát máshol kell keresni.
A lényeg az, ha szomorú vagy, kiábrándult, csalódott, gondolj valakire vagy valamire, akit szeretsz! A helyettesítés törvényének értelmében, ami kimondja, hogy egyszerre csak 1 érzelemre tudunk koncentrálni, mindjárt kilövi a szeretet érzése a csalódottságot, aggodalmat, hiányérzetet.



Nem azt mondom, hogy ringasd magad illuzórikus állapotba, csak szabadulj meg a negatív gondolatoktól, mert a negatív gondolatok biztos velejárója a többi negatív érzelem, történés, amit vonz magához. Ha pedig csak egy kicsit is pozitívabbá válsz, rögtön meglátod a halványan pislogó fényt, ami kiutat jelenthet a számodra reménytelennek tűnő helyzetből is.



Igenis, erre képes vagy! Ez nem egy olyan képesség, amivel születni kell. A pozitív gondolkodás tanulható! Egyedül ugyan az első lépések nehezek, de ha van valaki, aki így vagy úgy de melletted áll, akár virtuálisan is, képes leszel megtenni az első lépéseket.



Egy idő után a pozitív gondolkodásmód amolyan "szenvedélyeddé" válik majd, persze jó értelemben, s irányított gondolataid elvezetnek céljaidhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése