2010. április 18., vasárnap

Napsütötte Toscana

Romantikus, olaszországban játszódó film. No, ez itt nem a reklám helye. Kedvesemmel néztük, szeretjük a romantikus vígjátékokat. Egy amerikai hölgy, aki menekül a rossz emlékek elől, egy olaszországi kisvárosban vesz kis házat. Persze pörögnek az események, nem is akarok lelőni ezzel semmi poént, csak van benne egy jelenet, ami teljes mértékben igazolja a vonzás törvényét. Családra vágyik, egy esküvőre a házban, gyerekre, s arra, hogy főzhessen nekik, elláthassa őket. Mindezt egy barátjának mondja el. Néhány hónappal később ebben a házban rendezik egy ismerősének esküvőjét, s közben hozzá költözik amerikai barátnője, akit elhagytak, és nála szüli meg gyermekét.
Az esküvőn, összegyűlnek a barátok, s itt mondja neki az előbb említett férfi, hogy látod, megvan amire vágytál... Esküvő a házban, gyermek (a barátnője gyermeke, aki végleg odaköltözött), a az embersereg, akire főzhet.

Nos ez az a pillanat, ahol nekünk nagyon figyelni és tanulni kell! Nem mindegy, hogyan fogalmazzuk meg céljainkat. Hiszen, ő csak egy esküvőre vágyott a házában, de azt nem mondta, hogy a sajátjára. Hát megkapta...

Persze, mint minden romantikus vígjáték, ez is jó véget ér, azért hallgassuk meg az üzenetet.
Külön kedves volt nekünk a film, hiszen imádjuk Olaszországot.

Fogalmazzuk meg tehát tisztán, határozottan céljainkat, különben nem pont úgy teljesülnek, ahogyan mi elképzeltük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése