2009. szeptember 17., csütörtök

Túlzások és apróságok



Ma a "mega", "giga", "terra" világát éljük. A kisfiam kérdekett vele az imént, hogy neki "2 giga pixeles" fotója van. Persze nincs neki, de milyen jól hangzik!


Körbevesznek minket az óriások, miközben elsiklunk a mindennapok apró csodái fölött.


Hisz milyen csodás lehet egy fűszál, ha közelről nézzük. Természet tud csak alkotni ilyen egyszerűen szépet. Ha közelebbről nézed, kész műalkotás. A reggeli harmatcseppek pedig varázslatosan nagyítják erezetét.


Hát ezért tartom én fontosnak az apró dolgokat. Lehet, hogy Te is csak egy kis apró porszem vagy az Univerzum nagy gépezetében, ám minden porszemnek megvan a maga helye. Minden egyes porszem hiányát megérezzük. Egyetlen fűszál is csodákra képes. Reményt ad az életre, a levegő tisztaságára. De ha csapatban van, kitűnő alkalmatosság egy piknikhez, tavaszi futkározáshoz, focihoz. Otthont ad rengeteg kis rovarnak, védelmet és árnyat kis rágcsálóknak. Hát nem csodálatos? Milyen pici, mégis milyen sokoldalú és elragadó.


Én magam ugyan nem vagyok művészetre hajlamos ember, de ez alkalommal egy fűszál ihlette hátteret készítettem. Lássátok:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése