2009. szeptember 28., hétfő

Ráhangolódás minden irányban


Ismét nagyon jól megmutatta életünkben magát a vonzás törvénye. Amire rá vagy hangolódva, azt hozza életedbe. Mi utazásokat szoktunk így bevonzani, s ez most is bejött. Ajándék út :-)

No de nem ez a lényeg, hanem a rezgések. Hónapok óta beszélgettünk Kedvesem egy ötletéről, amit ismerettség hiányában eddig nem tudtunk megvalósítani. Az ajándék úttal együtt jött az ismerettség is, amivel már el tud indulni az áltla megálmodott úton.

Ilyenkor kell nagy energiákat ráfordítani, s akkor minden megy az előre eltervezett úton.


Persze ezzel együtt megkaptuk a Nagy Feladatot is, hiszen kamasz fiúnk elméje is a saját útját járja. S bizony mondhatom, egyszerűbb egy utazást bevonzani az életünkbe, mint egy 12,5 éves gyerek gondolatait, tevékenységét irányítani. Pedig ha valaki gyerekként magáévá teszi a gondolat hatalmának módszerét, akkor a későbbiekben sokkal könnyebb dolga lesz az életben, mint társainak.

Nekünk pedig szülőknek az egyik legnagyobb kihívás. Hiszen ha más gyermekével van gond, könnyen adunk tanácsot, higgadtan, nyugodtan, megbeszélve, segítve kell a gyerekkel kommunikálni. De ha a sajátodat látod nem logikusan cselekedni, a kamaszkor problémáival kűzdeni, könnyen elszállnak az indulatok. Mint most sajnos nálam is. Hát van min dolgozni... És van mire ráhangolódni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése