2011. január 24., hétfő

Tisztítsd meg gondolkozásod a pókhálótól!

Az vagy, amik a gondolataid. De mik a gondolataid? Mennyire rendszeres a gondolkozásod? Mennyire világos a gondolkozásod?

Vannak olyan lelki pókhálók, amelyek zűrzavart teremtenek a legtöbb ember gondolkozásában, még a legbriliánsabb koponyákéban is. Ezeket negatívumok váltják ki: érzések, érzelmek — szokások, hiedelmek és előítéletek. Gondolkozá­sunk belegabalyodik ezek hálójába.

Előfordul, hogy vannak rossz szokásaink, és meg akarunk tőlük szabadulni. Aztán vannak esetek, amikor csábítást érzünk, hogy azt tegyük, amiről tudjuk, hogy rossz. Ilyenkor, mint egy bogár, amely a pók hálójába kerül, küzdünk, hogy kiszabaduljunk. Tudatos akaratunk harcban áll képzeletünkkel és a tudatalattink akaratával. Minél jobban küzdünk, annál inkább rabjai leszünk a csapdának.

Vannak, akik feladják, és lelki háborúik pokollá változtatják az életüket. Má­sok megtanulják, hogyan csapolják meg és használják fel a tudatalatti erőit a tu­datos gondolkozás segítségével. Ők a győzők, ők a nyerők.
A rovar esetleg nem képes elkerülni, hogy a pók hálójába kerüljön. És ha egy­szer már csapdába esett, képtelen kiszabadítani magát. Van azonban valami, ami felett minden embernek korlátlan hatalma van. Ez a lelki beállítottsága, a gon­dolkodásmódja. Az ember képes elkerülni a lelki pókhálókat. El tudjuk őket ta­karítani, félresöpörhetjük őket, amint kezdenek kialakulni. Ki tudjuk szabadítani  magunkat, ha rabjai lettünk. És képesek vagyunk szabadok maradni.


Napoleon Hill

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése