2011. augusztus 4., csütörtök

Érzelmi intelligencia



Annyira különbözőek vagyunk, hogy az már szinte bosszantó:-) 
Akkor bosszantó, amikor meg akarod érteni a másikat, de sehogy sem sikerül. Ott vannak fejedben a saját gondolatok, a saját érzések, és áll Veled szemben a másik Ember saját gondolataival és érzéseivel. Történik valami, amit mind a ketten máshogy reagáltok le. Lehet, hogy Ő boldog lesz tőle, te viszont szomorú. Amíg saját nézőpontodból vizsgálod a dolgokat, egyre csak bizonytalanabbá válsz a helyzet jogosságát illetően, érzelmeid egyre inkább hullámzóak, negatívabbak lesznek. Ez nem megoldás!

A megoldás az, ha félreteszed saját gondolataidat és érzelmeidet és megpróbálod az Ő szemüvegén keresztül nézni a Világot. Nos ez nagyon nehéz. Majdhogynem lehetetlen. Persze egyáltalán nem lehetetlen, de nagyon sokat kell gyakorolnod, hogy sikerüljön. Ez az érzelmi intelligencia egyik formája. Amikor nem hagyod saját rossz érzéseidet eluralkodni Magad fölött egy dologgal kapcsolatban, hanem keresed azt a nézőpontot, ami rávilágít a Másik által átélt érzelmekre, akkor talán megértheted a különbséget, ami Kettőtök között van.

Ha ezt eléred, boldoggá tud majd tenni az is, ha egy esemény nem a Te "elképzelésed" szerint ért véget, hanem úgy, hogy az a Másik személynek legyen jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése