2010. május 16., vasárnap

A döntés



Sokszor napokig, hetekig, sőt akár évekig is halogatunk valamit. Ez szorongást válthat ki. Olykor nem is olyan nagy horderejű dologról van szó, de mi "nagy ügyet" csinálunk belőle. Másnak nem is jelentene semmit, mi magunkat azonban mégis nyomasztjuk a döntés halogatásával.
Minden halogatás téves teremtés! Fogadd el a helyzetedet, itt ahol vagy, azokkal a környezeti elemekkel, amivel most rendelkezel. Ebből a helyzetből kiindulva hozd meg a döntést, gyorsan, határozottan, s akkor minden könnyebb lesz. Ne úgy hozz döntést, hogy azok mögött nem létező körülmények vannak. Az ilyen döntés mindig rossz eredményt hoz. Lehet, hogy el szeretnél érni valamit - nem anyagi javakra gondolok - , de jelenlegi helyzeted nem teszi ezt lehetővé. Ha a nem létező körülmény (mi lenne ha...) figyelembevételével hozod meg a döntésedet, még rosszabb helyzetbe taszítod magad. Tehát döntéseid alapuljanak mostani helyzeteden. Így sok kellemetlenségtől megóvod magad, s egy lépéssel közelebb kerülsz céljaidhoz. Hiszen ha reális döntéseket hozol, akkor a kedved is jó lesz. A jó kedv pedig mindig pozitív teremtést eredményez.
Döntéseink alakítják a jövőnket. Minden pillanatban döntünk. Vannak olyan döntések, amik nem befolyásolják nagyban jövőnket, viszont vannak olyanok, amik hosszútávon kellemes, vagy kellemetlen érzéseket okoznak nekünk.
Ezért hát dönts úgy, hogy a döntésed után kellemes érzéseid legyenek. Ha jól érzed magad a döntés után, akkor tudod, hogy jól választottál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése