2010. március 9., kedd

Szabad akarat


Ki gondolná, hogy rendelkezünk ilyennel? Mind azt hisszük, állandó korlátok között tartanak bennünket, nap mint nap igyekszünk szabályoknak megfelelni, kerülgetni a csapdákat, amiket mi magunk állítunk magunknak.
A szabad akarat ott kezdődik, ha a gondolataink szabadok. Hisz gondolataidban azt csinálsz, amit csak akarsz. Sajnos vannak olyanok, akik gondolataikat is korlátozzák, s ezzel jövőjüket is korlátok közé szorítják. Ha gondolataidban szabad tudsz lenni, a valóságban is kibővülnek a határok. Hidd hát el magadról, hogy mindenre képes lehetsz, lásd magad szépnek, egészségesnek, s így alakul majd életed.

A mindennapokban, a fizikai világban is meg kell őríznünk döntési szabadságunkat. Ez a szabad akarat. Megteheted, dönthetsz így is, úgy is. Ne feledd, minden döntés jó döntés, jelenlegi gondolataidnak és világképednek megfelelően. Tehát ha úgy érzed, egy döntésed rossz következményekkel járt, akkor tudd, hogy a döntés jó volt, az adott időben megjelenő gondolati körülményeid között. Ez azt jelenti, hogy alapvetően a gondolatainkat kell megváltoztatni ahhoz, hogy a gondolatok alapján született döntés a számunkra legjobb legyen.

Egyik kedvenc mondásom: Változtatsd meg a gondolataidat és megváltoztatod az életedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése